Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Η παρρησία του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας

Ακούγοντας τον νυν κύριο και κάποτε σύντροφο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκφωνή το λόγο του στην δεξίωση για τα 34 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας (το λένε και «Μεταπολίτευση», αλλά δεν ξέρω γιατί) θα σκεφτόμουν ότι προτού τον γράψει είχε διαβάσει τη Διαμαρτυρία της Ομάδας «Μεταπολίτευση 2008». Ακόμη περισσότερο θα έλεγα ότι με τα λόγια που εξέφρασε τις απόψεις του και την αποστροφή του όσον αφορά τους κερδαλέους πολιτικάντηδες και την εξώφθαλμη παρακμή του πολιτικού κόσμου, εμμέσως πλην σαφώς προσυπέγραψε κι αυτός το κείμενο της διαμαρτυρίας της 24ης Ιουλίου.

Όμως -κι ίσως η μνήμη μου να με απατά- δεν θυμάμαι τον κ. Πρόεδρο να εκφράζει τις ίδιες αντιλήψεις, ούτε και να αντιστέκεται στην λαίλαπα του Αυριανισμού και τις κοινωνικές ασχημίες των SD της πρασινοφρουράς τον πρώτο καιρό της Πασοκικής αρπακτικότητας, τότε που ο Πρόεδρος Ανδρέας εξέφρασε, με το πολιτικό ήθος που τον χαρακτήριζε, το ιστορικό πλέον: «Είπαμε να κάνη ένα δωράκι στον εαυτό του» για τον περιβόητο Καραχάλιο.

Εύκολα τα λόγια όταν βρίσκεται κανείς στο απυρόβλητο και δεν φοβάται για τη θεσούλα του. Έτσι δεν είναι;

Εμ βέβαια, δεν μπορούν να είναι όλοι Τατούληδες...

«Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία», εάν δε εκφράζεται και εξ απυροβλήτου καθέδρας... ε, τότε ακόμη καλύτερα.

2 σχόλια:

Κλείτωρ είπε...

και να 'τανε μόνο ο πρόεδρος; Όλοι τα ίδια είναι. Εκ του ασφαλούς λένε τα καλύτερα που μπορούμε ν' ακούσουμε αλλά στην πράξη... Παπούλιας.

Μιά μέρα που λες μιας και τον ανέφερες κι αυτόν, πέρασε απο την εργασία μου ο αδερφός του Τατούλη και αρκάς γαρ, με ρώτησε πως τα βλέπω να πηγαίνουν τα πράγματα. Υπάρχετε μόνο για να σας ψηφίζουμε, του απάντησα και παίρνει τον αδερφό του στο τηλέφωνο μου τον δίνει και του επανέλαβα το ίδιο. Υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει περισσότερο όμως δεν τον πίστεψα, παρ' εκτός αν το δω με τα μάτια μου. Προς το παρόν δεν βλέπω να κάνει τίποτις κι αυτός πλην από λόγια, αλλά τα νομοσχέδια τα έχει ψηφίσει όλα, κομματική πειθαρχία γαρ...

Ετεροδημότης Πατρών είπε...

Ας όψονται οι συνθήκες αγαπητέ... Οι συνθήκες...

Γι αυτό και το παρόν μπλογκ αναφωνεί μετά παρρησίας:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΑΤΟΥΛΗ!

Και μη ρωτήσεις ποτέ τι ζητά η αλεπού στο παζάρι.